Το πείραμα των διδύμων που θα σας κάνει να κόψετε το κάπνισμα [εικόνες]Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να βάλετε τσιγάρο στο στόμα σας, σκεφτείτε ότι το δέρμα γύρω από τα χείλη σας σύντομα θα μοιάζουν με εκείνα ενός ηλικιωμένου ανθρώπου.
Επιπλέον, θα «βάλετε» σακούλες κάτω από τα μάτια, και περισσότερες ρυτίδες σε όλο το πρόσωπο.
Ερευνητές από το Οχάιο των ΗΠΑ μελέτησαν τις φυσικές διαφορές στα πρόσωπα καπνιστών και μη καπνιστών, με τη διαφορά ότι τα «πειραματόζωα» ήταν δίδυμοι. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και μάλλον αναμενόμενο, καθώς επιβεβαίωσε μια μακρά πεποίθηση: το κάπνισμα όντως γερνάει τον καπνιστή.

Η μελέτη έγινε από ερευνητές του τμήματος Πλαστικής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve, και έλαβαν μέρος 79 ζευγάρια διδύμων, ηλικίας από 18 και 78 ετών. Κάθε πρόσωπο φωτογραφήθηκε από έναν επαγγελματία φωτογράφο. Οι φωτογραφίες χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη ομάδα ήταν τα 45 ζευγάρια, εκ των οποίων ο ένας από τους δυο αδελφούς κάπνιζε. Η άλλη ομάδα αποτελούνταν από τους καπνιστές, αλλά σε κάθε ζευγάρι, ο ένας από τους διδύμους, κάπνιζε τουλάχιστον πέντε χρόνια περισσότερο από τον άλλον.
Δύο γιατροί και ένας φοιτητής της ιατρικής μελέτησε τις φωτογραφίες των διδύμων και έβγαλε μερικά σοκαριστικά συμπεράσματα από τα χαρακτηριστικά των προσώπων.
Στην περίπτωση της πρώτης ομάδας, οι μελετητές σημείωσαν ότι ο καπνιστής αδελφός εμφανίστηκε γερασμένος κατά 57% σε σχέση με τον δίδυμο αδελφό του. Στη δεύτερη ομάδα, ο μακροχρόνιος καπνιστής έμοιαζε γερασμένος κατά 63%.


Πηγή: cnn.com


Πηγη
Το διαβάσαμε από το: Το πείραμα των διδύμων που θα σας κάνει να κόψετε το κάπνισμα [εικόνες] http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/11/blog-post_7329.html#ixzz2jTcb79rE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...