Οι Κρητικοί καινοτομούν: έφτιαξαν ηλιακό τρίκυκλο που θα κυκλοφορήσει το 2015

Καινοτόμο ηλιακό όχημα που θα κάνει τον γύρο της Κρήτης συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις:
« 2η Ενεργειακή Εβδομάδα Περιφέρεια Κρήτης 27 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2014» παρουσιάστηκε σήμερα έξω από την Περιφέρεια Κρήτης.
Πρόκειται για όχημα «Sunnyclist» με καινοτόμα σχεδίαση που κινείται με ηλιακή ενέργεια μέσω συλλέκτη που είναι τοποθετημένος στην οροφή του.Το όχημα κατασκευάστηκε από ομάδα Κρητικών μηχανικών και όπως είπε στην παρουσίαση ο εκπρόσωπός τους Μανόλης Τσικανδυλάκης, στόχος είναι να βγει στην παραγωγή και να κυκλοφορήσει από το καλοκαίρι του 2015.

Ο κ. Τσικανδυλάκης Μηχανολόγος Μηχανικός, μέλος της ομάδας του Sunnyclist εξηγώντας την καινοτόμο κατασκευή ανέφερε « Το Sunnyclist είναι το πρώτο ρεαλιστικό ηλιακό όχημα. Κατασκευάζεται στην Κρήτη , είναι μοναδικό σε αυτονομία και το έχουμε κατασκευάσει για να λύσει πρακτικά προβλήματα.


Θα κάνουμε τον γύρο της Κρήτης, θα διανύσουμε περίπου 850 χιλιόμετρα σε 5 ημέρες για να αποδείξουμε πλέον ότι τα ηλιακά οχήματα είναι ρεαλιστικά και μια σύνθεση όπως το Sunnyclist μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα στους δρόμους. Ελπίζουμε ότι μετά και από αυτό το εγχείρημα να πείσουμε και τον κόσμο και τους επιχειρηματίες του Τουρισμού ότι έχομε ένα νέο χαρτί στα χέρια μας να παίξουμε για να δώσουμε άλλη μια πρωτιά στην Κρήτη για να παράγουμε ηλιακά οχήματα και να κάνομε το νησί μας το πρώτο νησί όπου θα κυκλοφορούν ηλιακά οχήματα.

Το Sunnyclist το δουλεύουμε 4 χρόνια. Έχουμε φτιάξει το πρώτης γενιάς πρωτότυπο είναι αυτό με το οποίο θα βγούμε στην παραγωγή με κάποιες βελτιώσεις Το κόστος του εκτιμάται ότι θα ξεκινάει από το ήμισυ της αξίας ενός ευρωπαϊκού ηλιακού οχήματος περίπου 6,5 με 7.000 ευρώ ».

candianews

Το διαβάσαμε από το: Οι Κρητικοί καινοτομούν: έφτιαξαν ηλιακό τρίκυκλο που θα κυκλοφορήσει το 2015 http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/06/2015_24.html#ixzz35aA3Rs3K

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...