ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Ποιες εταιρείες είχαν «φακελώσει» 5 εκατ. Έλληνες και έστελναν προσωπικά μας δεδομένα ακόμα και στην εκκλησία της Σαΐεντολογίας!





Και όμως δεν πρόκειται για ευφάνταστο σενάριο επιστημονικής φαντασίας…

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Υψηλά επέβαλε πρόστιμα σε εταιρείες διαχείρισης και συλλογής πληροφοριών για παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε περισσότερους από 5 εκατ. Έλληνες!

Ειδικότερα, η Αρχή, με απόφασή της (100/2014), επέβαλε συνολικό πρόστιμο 100.000 ευρώ στην εταιρεία «ΡΑΝΝΕΡ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΠΕ», καθώς επίσης και πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ στην εταιρεία με την επωνυμία «ADD ΟΝΕ – Εμπορική – Εισαγωγική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι
οι ελεγκτικές αρχές που κλήθηκαν να ερευνήσουν την υπόθεση παρακωλύθηκαν κατά τη διενέργεια του ελέγχου, καθώς μεταξύ άλλων διαπίστωσαν ότι τα επίμαχα αρχεία είχαν διαγραφεί από τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών!!!

Τελικώς, από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία ΡΑΝΝΕΡ είχε στην κατοχή της και επεξεργάζονταν διάφορα αρχεία με προσωπικά δεδομένα πολιτών, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές βρέθηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία φόρου εισοδήματος που μπορεί να τηρεί μόνο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Τα δε συγκεκριμένα στοιχεία – όπως αναφέρεται στην απόφαση της Αρχής – αφορούν σε πάνω από 5.000.000 φορολογούμενους!

Επιπλέον, εντοπίστηκαν στοιχεία γεννήσεων από τη δεκαετία του 1990 σε τρία μεγάλα μαιευτήρια της χώρας που αφορούν πάνω από 110.000 γεννήσεις, στοιχεία συνδρομητών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, στοιχεία περίπου 200.000 κατόχων πιστωτικών καρτών από συγκεκριμένη τράπεζα, στοιχεία συνδρομητών του ΟΤΕ, αντίγραφα εκλογικών καταλόγων, ακόμη και λίστα μελών της Τ.Ο Βούλας του ΠΑΣΟΚ και κινητά τηλέφωνα μελών του κόμματος, κ.ά.

Το πιο ανησυχητικό, όμως, από όλα, είναι ότι, όπως αποδείχτηκε από την έρευνα και σας αποκαλύπτει το pentapostagma.gr, τα προσωπικά δεδομένα διοχετεύονταν σε μεγάλες εταιρείες σε διάφορα σημεία του πλανήτη, ενώ σε μια περίπτωση προέκυψε ότι η εταιρεία «ΡΑΝΝΕΡ» είχε στείλει τα στοιχεία στην εκκλησία της Σαΐεντολογίας που εδρεύει στη Δανία!!!

Ακόμη, η Αρχή Προστασίας, με άλλη απόφασή της (105/2014), επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ στην εταιρεία «Red Dot Communications» για επεξεργασία προσωπικών δεδομένων χωρίς τη συγκατάθεση των υποκειμένων.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, πρόκειται για στοιχεία που αφορούν σε προσωπικά δεδομένα επωνύμων (παρουσιάστριες, δημοσιογράφοι, μοντέλα, κ.λπ), όπως για παράδειγμα διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου, πόλη που κατοικούν, κ.ά.

Τι άλλο θα δούμε…


Πηγή

attikanea.blogspot.com
Το διαβάσαμε από το: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Ποιες εταιρείες είχαν «φακελώσει» 5 εκατ. Έλληνες και έστελναν προσωπικά μας δεδομένα ακόμα και στην εκκλησία της Σαΐεντολογίας! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/09/5_87.html#ixzz3EcDURIRu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...