Το σχέδιο του νέου ρωσικού υπερ-αεροπλανφόρου είναι εντυπωσιακό!




Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να υλοποιήσει ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο που αφορά την κατασκευή ενός τεραστίων διαστάσεων αεροπλανοφόρου, η αξία του οποίου αξιολογείται από διάφορους εμπειρογνώμονες στα 300.δις ρούβλια. Το φουτουριστικό σχέδιο, το οποίο παρουσιάζουμε για πρώτη φορά από το pentapostagma.gr, θα απαιτήσει την δημιουργία ενός τροποποιημένου καταστρώματος για μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς PAK FA.

Το τηλεοπτικό κανάλι «Star», ισχυρίζεται ότι οι εργασίες για το αεροπλανοφόρο θα απαιτήσουν την παρουσία χιλιάδων εργατών, καθώς και την πιθανή αναπροσαρμογή των απαιτούμενων κονδυλίων για την κατασκευή ενός τέτοιου τεχνολογικού επιτεύγματος . Το υπερ-αεροπλανοφόρο θα είναι έτοιμο, πιθανόν μέχρι το 2026 ή το 2027. Στις ΗΠΑ, ένα τέτοιου τύπου αεροπλανοφόρο θα ενταχθεί στον αμερικανικό στόλο το 2016, αναφέρει ρωσική ιστοσελίδα .

Σύμφωνα με τον σταθμό της Μόσχας «Echo Moskvy», και δήλωση του Πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Βλαντιμίρ Τραλίτσνκωφ, αναφέρεται ότι : «Μέχρι σήμερα, σχεδιάζουμε το έτος 2026-2027 να έχουμε στην κατοχή μας ένα πλοίο αυτής της κατηγορίας, για να αντικαταστήσει το σημερινό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ». Οι εργασίες σχετικά με το σχεδιασμό του πλοίου ευρίσκονται σήμερα ήδη σε εξέλιξη».

Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή του γραφείο σχεδιασμού «Νέβα PKB», Σεργκέι Βλασώφ , η Ρωσία θα χρειαστεί τουλάχιστον 300 δισεκατομμύρια ρούβλια για τη δημιουργία ενός πλοίου τέτοιων διαστάσεων. Το γραφείο σχεδιασμού αναπτύσσει σχέδια αποκλειστικά για την κατασκευή αεροπλανοφόρων για το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την άλλη πλευρά αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέας γενιάς προηγμένου αεροπλανοφόρου Gerald Ford (CVN-78), το οποίο επόμενο έτος θα ενταχθεί στον αμερικανικό στόλο.

Το γεγονός ότι το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας χρειάζεται ταχύτατα ένα σύγχρονο αεροπλανοφόρο, προσδιόρισε η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, από το 2012. Η κατασκευή αεροπλανοφόρων αυτού του τύπου για το ρωσικό ναυτικό , θα καλύπτει την περίοδο μέχρι το 2050-2060 .

Το σχέδιο απαιτεί την κατασκευή ενός τεραστίων διαστάσεων καταστρώματος, το οποίο θα υποδέχεται τόσο έναν μεγάλο αριθμό πολεμικών αεροσκαφών όσο και ελικοπτέρων , τουλάχιστον πέντε διαφορετικών τύπων .

Η έννοια ενός νέου αεροπλανοφόρου, το οποίο θα υποδέχεται πολλών και διαφορετικών τύπων αεροσκάφη , θα δίνει απαντήσεις στις νέες προκλήσεις του νέου αιώνα . Στο κατάστρωμα του δύναται θα μεταφέρονται έως 100 αεροσκάφη , που θα περιλαμβάνουν τα μαχητικά αεροσκάφη Τ-50, MiG-29K, AEW, Yak-44E, και τα ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου Ka-32.

Σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, Τα σχέδια για το νέο αεροπλανοφόρο αναφέρουν ότι θα είναι πυρηνοκίνητο,και θα διαθέτει πιθανόν ακόμη και βαλλιστικούς πυραύλους . Το νέο αεροπλανοφόρο θα διαθέτει τόσο ski-ramp όσο και καταπέλτες ατμού που συναντώνται σε σύγχρονα αεροπλανοφόρα δυτικών ναυτικών δυνάμεων.




πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...