Βουλωμένη μύτη; Αναπνεύστε ελεύθερα με αυτά τα 2 τρικ!




 Η ρινική συμφόρηση είναι ένα εξαιρετικά ενοχλητικό σύμπτωμα, καθώς δυσκολεύει
τον ύπνο και μας αναγκάζει να αναπνέουμε από το στόμα, οδηγώντας στην ξηροστομία.



Μέχρι να προμηθευτείτε το κατάλληλο αποσυμφορητικό ή μέχρι να υποχωρήσει το κρυολόγημα ή η αλλεργία που σας ταλαιπωρεί, δοκιμάστε τα δύο παρακάτω απλά και έξυπνα τρικ για πιο εύκολη αναπνοή.

- Χρησιμοποιήστε τον αντίχειρα και τη γλώσσα

Πιέζετε απαλά με τον αντίχειρά σας το μέτωπο, στο σημείο ακριβώς ανάμεσα στα φρύδια, για 3 με 4 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, πιέζετε με δύναμη τη γλώσσα στον ουρανίσκο. Με τις δύο αυτές κινήσεις ασκείται πίεση στο ηθμοειδές οστό και την ύνιδα, βοηθώντας να απομακρυνθεί το υγρό που συσσωρεύεται στα ιγμόρεια. Επαναλάβετε εναλλάξ τις δύο κινήσεις για 20 δευτερόλεπτα.

- Χρησιμοποιήστε το μικρό σας δαχτυλάκι

Αυτό το τρικ είναι λίγο πιο παράξενο, αξίζει όμως να το δοκιμάσετε! Αρχικά θα πρέπει να πλύνετε καλά τα χέρια σας. Τοποθετήστε το μικρό δαχτυλάκι του δεξιού σας χεριού βαθιά στη στοματική κοιλότητα, στο βάθος που βρίσκεται ο τελευταίος τραπεζίτης, και ακουμπήστε τον ιστό της στοματικής κοιλότητας. Πιέστε ευθεία και επάνω, προς το μάτι και το οστό του ζυγωματικού για 3 δευτερόλεπτα. Η κίνηση αυτή ενεργοποιεί μια ομάδα νεύρων που ελέγχουν την αίσθηση στο πρόσωπο και τη ρινική κοιλότητα, βοηθώντας να απομακρυνθεί το συσσωρευμένο υγρό.
















Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...